Home » Во фокусот » Нaјновото од Nestlé – Nestlé Skin Health S.A

Нaјновото од Nestlé – Nestlé Skin Health S.A

Последниве неколку денови  во светот на бизнисот се вртеше најновата информација поврзана околу Швајцарскиот гигант Nestlé и креирањето на Nestlé Skin Health S.A, компанија со која Nestlé се одлучи да навелезе во категоријата на wellness, health и да понуди нови иновативни производи кои што се научно докажани и ќе одговорат на потребите на потрошувачите.

Nestlé Skin Health

Инаку Nestlé веќе неколку години е во овој wellness, health бизнис но како joint venture партнер со L’Oréal.  Некои од нивните производи се познати под брендот Innéov а името на компанијата е Galderma .

Па така и двете компании решиле да направат win-win со што L’Oréal му ги препушта акциите на Nestlé во Galderma додека Nestlé ги препушта акциите што ги поседува во L’Oréal.

Автор Душан Пецов

Душан учестувал на повеќе маркетинг проекти во Македонија и Франција каде што успешно ги завршува студиите по маркетинг и со што се стекнува со интернационално искуство. Се интересира за Меѓународен Маркетинг, Глобален Маркетинг, Бренд Маркетинг, Brand Equity и Sponsorship.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365