Home » Герила маркетинг » Поглед кон Брисел (ретро герила маркетинг камапња)

Поглед кон Брисел (ретро герила маркетинг камапња)

Маркетинг агенцијата TBWA ја реализираше една од појаките герила маркетинг акции кои имав прилика да ги видам изминативе неколку месеци.

Сакајќи на интерактивен, несекојдневен и интересен начин да ја промовираат новата железничка (ултра-брза) линија на SNCF групацијата од Париз до Брисел, поставија кутија во центарот на Лион од каде што “може да се гледа“ Брисел

Како? Видете во видеото подолу…


Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365