Home » Во фокусот » Во Италија отворен првиот и најубавиот Старбакс локал

Во Италија отворен првиот и најубавиот Старбакс локал

Во Милано е отворен првиот Старбакс ресторан, а редот за првото кафе од ваков вид во Италија бил долг и до 300 метри.

Starbucks Reserve Roastery, кој претставува нов формат на кафулле, бар и продавница, се протега на 2.000 квадратни метри и има 300 вработени. Старбакс во Милано е еден од трите Reserve Roasteries во светот, додека другите се отворени во Шангај и Сиетл. Оваа компанија планира да отвори и во Њујорк, Токио и Чикаго.

Оваа компанија вели дека овој нов концепт е привлечен за гостите, а истражувањата покажуваат тие поминуваат четири пати повеќе време отколку во обичните објекти.

Италија е позната како светска лулка на кафето, а отворањето на овој американски синџир е авангарден и амбициозен обид на „Старбакс” да влезе на пазарот на кафе во татковината на еспресото.

Starbucks Opens Its First Store in Italy

Starbucks just opened its first store in Italy — and it’s huge

Posted by NowThis Money on Friday, September 7, 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365