Home » Во фокусот » Македонскиот тутун и светскиот адвертајзинг

Македонскиот тутун и светскиот адвертајзинг

Сигурен сум дека многу од вас ја слушнале или прочитале информацијата дека македонскиот тутун претставува еден од најквалитетните во светот. Овој податок им бил познат и на голем број на луѓе од различни земји во светот, дури и пред повеќе од 100 години за што сведочат одредени статии во весници како што се The Columbus journal и St. Paul daily globe. Поради тоа, многу компании од тобако индустрија се решиле да го внесат македонскиот тутун во своите производи, а самото потекло на тутунот да го искористат како дел од маркетинг тактиките за привлeкување на потрошувачите.

Во оваа статија пренесуваме дел од рекламните постери и огласи на повеќе брендови од тутунската индустрија, поврзани со македонскиот тутун:

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365