Home » Author Archives: Igor (page 2)

Author Archives: Igor

Outdoor реклама која има смисла само ако е поставена наопаку и на вистинското место

Одлична outdoor реклама е онаа која е толку паметно и совршено поставена, што ве тера да размислувате зошто не го гледате истиот пристап во скоро секој град на планетата. Таков е случајот со новата outdoor реклама на авиопревозникот EasyJet поставена во Бордо, Франција, дело на француската креативна агенција Buzzman. Рекламата ... Read More »

#KAKTUS2018: „Идејата е ништо без реализација“

На 12 и 13 ноември, во хотелот Hyatt Regency во Белград, Marketing Mreža го организира четвртиот по ред Фестивал за интегрирани комуникации – KAKTUS 2018. Под овогодинешното мото „Идејата е ништо без реализација!“, акцентот на фестивалот ќе биде ставен на квалитетните и вонвременски изведби, без кои ниедна идеја не би ... Read More »

Ибис Стајлс Скопје ја слави својата прва годишнина

Ибис Стајлс (Ibis Styles), светски познатиот и признат бренд на Акор Хотелс (AccorHotels), групација која е светски лидер за патување и стил на живеење, ја одбележа првата годишнина од своето постоење во главниот град на Македонија, преку Хотелот Ибис Стајлс Скопје. На свечениот настан присуствуваше г. Жил Клавие, Претседател на ... Read More »

Луѓето се бизнисот, бизнисот е луѓето!

Човекот како поединец во конекција со другите, во една организација е тој што ја движи организацијата и ја води кон успех или кон неуспех. Најзначајниот показател за тоа како функционира една организација, всушност, се меѓучовечките односи, т.е. наједноставната комуникација меѓу вработените. Секоја единка е одговорна и учествува во креирањето на ... Read More »

“Една љубов, Златен Даб” – најнова филмска реклама на Златен Даб

Даб повторно ги поместува границите. И оваа година нè изненадува со филмска реклама во која е раскажана најубавата љубовна приказна до сега! Во оваа класична романса главна улога има Златен Даб – апсолутно неодолив за една кикиритка, која се заљубува во него на прв поглед. Препуштете и се на фантазијата ... Read More »

133 пријавени кампањи за наградите KAKTUS 2015

На конкурсот за наградите KAKTUS 2015,  кои ги организира порталот Marketing mreza, се пријавиле вкупно 113 кампањи. Првото национално доделување на годишни награди во областа на интегрираните комуникации предизвика голем интерес кај агенциите и компаниите од Србија. За наградите, кои се додеулваат во 13 категории, конкурирале вкупно 27 агенции и ... Read More »

Како да станете ефективен менаџер и како да направите успешна кариера?

Како технолошките иновации ги менуваат бизнис кариерите и ефективноста на луѓето? Зошто некои бизниси ќе исчезнат за неколку години (дури и ако во тоа не верувате денес) и како и кои нови бизниси ќе просперираат? Ова се само дел од темите кои организаторите на најголемата технолошка и маркетинг конференција во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365