Home » FMCG » Кока-кола лансираше лименки со Брајова азбука

Кока-кола лансираше лименки со Брајова азбука

koka kola brajova azbuka 1

Кока-кола лансираше серија лименки насловена како ‘Coca-Cola Braille’ , специјално дизајнирани за слепите луѓе.

Новата линија е продолжение на кампањата “Share A Coke“, каде луѓето можеа да споделуваат лименки Кока-Кола со напишани имиња – и одсега оваа кампања и можност е овозможена и за луѓето кои досега неможеа да ја искусат. Лименките се испишани со Брајова азбука и слепите луѓе можат да ги “прочитаат“ своите имиња на специјално дизајнираните лименки.

koka kola brajova azbuka 2

Погледнете како изгледа тоа:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365