Home » Tag Archives: Swatch

Tag Archives: Swatch

Скромноста како главна одлика на поглаварот на Католичката црква – Папата Франциско носи Swatch

Титулата папа во минатото постојано се поврзувало со удобност и луксузно живеење. Но, папата Франциско од неговото застанување на чело на Ватикан успеа да ги разбие ваквите стереотипи. Па така, споредено со неговиот претходник Бенедикт кој поради уживањето во луксузот го доби прекарот „Папата Прада“, кој за својот имиџ дури ... Read More »

Apple изгуби две парници против Swatch во врска со маркетинг слогани

Apple безуспешно покрена две парници против швајцарскиот производител на часовници, една во Швајцарија, една во Австралија, со тоа што двете завршија во корист на Swatch Се работи за конфликт со Swatch, познатиот швајцарски производител на часовници. Конкретно, станува збор за две одвоени тужби кои Apple го покрена против Swatch во ... Read More »

Моделите кои го дефинираат брендот Tissot

Tissot е часовничарски бренд основан во 1853 година од страна на Чарлс-Фелисиен Тисот и неговиот син Чарлс-Емил Тисот во швајцарскиот град Ле Локл во подножјето на планината Јура. Овој швајцарски бренд го воведе првиот масовно произведуван џебен часовник, како и првиот џебен часовник со две временски зони во 1853 година ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365