Home » Author Archives: Marketing365

Author Archives: Marketing365

Препораки од ИАБ Македонија во однос на најавените измени на Google поврзани со Chrome

На 15-ти февруари, Google ќе ја објави новата верзија на прелистувачот Chrome  со вграден AdBlocker кој автоматски ќе блокира несоодветни рекламни формати. Здружението за интерактивно огласување ИАБ Македонија,  по повод објавувањето на новата верзија на прелистувачотGoogle Chrome, која ќе содржи вграден AdBlocker и автоматски ќе блокира рекламни банери кои не ги почитуваат стандардите, го издава ова соопштение со цел да ... Read More »

Европските креативци во април ќе се сретнат во Минск

Како место од кое се родиле авангардните идеи на Казимир Малевич и Марк Шагал, па дури и го содржи зборот “бело” во своето име, Белорусија е татковината на интернационалниот фестивал за адвертајзинг WHITE SQUARE – еден од водечките креативни фестивали во Источна Европа на кој годишно учествуваат преку 700 делегати ... Read More »

27. Бизнис Кафе Македонија: “Поентата е од претприемач-сонувач да се стане претприемач-градител“

Градиме прв тренинг центар во Европа кој ќе има алтернативен начин на загревање. Веќе правиме посети на училиштата за да ги вратиме децата да спортуваат, здраво да се хранат, вели Филип Поповски, генерален секретар на Фудбалскиот сојуз на Македонија 27. Бизнис кафе Македонија „Лифтот до успехот е расипан. Но, секогаш ... Read More »

Во четврток од 18 часот ново издание на “Бизнис Кафе Македонија“

Овој четврток со почеток од 18:00 часот во EQUILIBRIUM restaurant & coffee bar во Скопје (локација) ќе се одржи 27-мото издание на најпознатиот бизнис-нетворкинг настан “Бизнис Кафе Македонија“. На настанот се поканети да присуствуваат сите оние кои се расположени за неформална бизнис дружба и стекнување на нови деловни контакти. Како гости-говорници, ... Read More »

Тутунска направа наидува на препрека при преиспитување на опасности за заболувања од страна на експерти

Philip Morris International Inc. не успеа да ги убеди здравствените експерти дека производот што загрева тутун го намалува ризикот од болести поврзани со пушењето. Како што пренесува New York Times,  советодавниот комитет на Агенцијата за храна и лекови на САД (FDA) со 8 гласови за, еден воздржан и ниту еден ... Read More »

Унапредена структурата на Меккен агенциите во склоп на I&F McCann Grupa

После проширувањето на работата и на пазарите во Нордискиот регион, а имајќи го во предвид и дополнителниот развој на агенциите и услугите на сите пазари на кои работи, I&F McCann Grupa, одлучи да ја унапреди и својата организациска структура. Владимир Димовски, како CEO на Меккен Адриатик (McCann Adriatic), покрај Меккен агенциите ... Read More »

“Заљуби се во Валандово“ – бренд кампања на градот Валандово

Активностите за позитивниот имиџ на градовите, нивното “маркетинг планирање“ и соодветното брендирање се тема на која на светско ниво им се посветува значајно внимание и секако пракса која придонела да се создадат перцепции кои придонесуваат за самиот развој на некои од најпознатите светски метрополи и населени места. Во нашата држава, ... Read More »

Publicis One во Бугарија во својата групација ја додаде и агенцијата Red Lion

(РЕГИОН) – Publicis One во Бугарија во своето портфолио ја додаде и креативната агенција Red Lion, чија основна дејност ќе биде развој на комуникациски решенија, аудио-визуелни производи и дизајн. Новиот “бренд“ ќе го предводи Георги Пергелов, долгогодишен менаџер на компанијата, а на тимот ќе им се придружат  и специјалисти од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365