Home » Author Archives: Dani

Author Archives: Dani

Дел од огласувачите ги повлекоа своите реклами од YouTube по обвиненијата за педофилија

Откако е откриено дека педофилите оставаат ужасни коментари, комуницираат и да се договорат во коментарите под видеата со деца, дел од огласувачите ги повлекоа рекламите од YouTube Пред две години, дел од големите огласувачи почнаа да го бојкотираат огласувањето на YouTube, бидејќи нивните реклами се појавувале покрај проблематична содржина, како ... Read More »

Една поинаква изложба на делата на Ван Гог

Пренесувајќи ја илузијата на жуборот на водата со светлосни и звучни ефекти, изложбата ја следи раскошна звучна позадина. Париската галерија им нуди можност на посетителите, како никогаш порано, да се нурнат во колоритот на Висент Ван Гог. Изложбата проектира по ѕидовите и подовите дигитализирани, повеќеслојни верзии на некои од најпознатите ... Read More »

Нови правила за политичко огласување на Твитер и во Европа

Од 11 март и во Европа ќе важат новите правила за политичко огласување, кои се воведени за време на изборите во САД, најави Твитер. Ова значи дека секој може да ги види рекламите поставени на Твитер за кои е дадено одобрение од определена партија или кандидат во Центарот за транспарентност ... Read More »

Јамшид Аламути ќе го отвори форумот #IZAZOV2019!

  Јубилејниот, петти по ред регионален форум на комуникациски лидери – IZAZOV 2019 ќе се одржи на 25 и 26 март во хотелот Hyatt Regency во Белград, под слоганот “Вистина или Предизвик“. Станува збор за интерактивен бизнис настан, прв од ваков вид во регионот, наменет исклучиво за професионалци од областа ... Read More »

Со заштита на правата од интелектуална сопственост го унапредуваме креативниот потенцијал во државата

Се одржа првата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост, формирано според препораките од релевантните европски и меѓународни тела и институции. Започнуваат активностите за борба против пиратеријата и фалсификувањето. Согласно Акцискиот план, започнува реализацијата на координирани акции низ градовите во Република Северна Македонија, со цел ефикасна заштита на правата на ... Read More »

“Зара“ ги налути кинезите поради “расистичка“ реклама

“Зара“ е најновиот во серијата модни брендови кои ги налутија кинеските интернет корисници, кои го обвинија брендот на расизам и “деградирање” на Кина со своите реклами. Имено, рекламата која ја објави “Зара“ на нејзиот профил на Weibo, го прикажува кинески модел Ли Џингвен и ја промовира новата линија на кармини ... Read More »

Македонски Телеком со раст на нето добивката од 2,5 отсто во 2018

Македонски Телеком бележи позитивни трендови во работењето во 2018 година. Приходите од продажба на крајот од 2018 година бележат зголемување за 2отсто, зголемена е профитабилноста, а компанијата континуирано има пораст на бројот на корисници  на широкопојасен интернет и воIPTV сегментот. Оперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) на крајот ... Read More »

Промовирани дигитални алатки за туриститички водичи и за Национален парк Маврово

Швајцарската Програма за зголемување на пазарната вработливост, по повод Светскиот ден на туристичките водичи, промовираше веб платформа за резервација на туристички водичи и мобилна апликација за Националниот парк „Маврово“. Со овие алатки, туристите и граѓаните во Македонија ќе може полесно да се информираат и да резервираат најразлични услуги. Исто така, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365