Home » Extra 5

Extra 5

Преку азбуката влезете во светот на Биби

Со големо задоволство ви најавуваме дека азбуката на сезнајката Биби од синоќа влезе во домовите на нашата детска публика преку нејзиниот јутјуб-канал Биби/Bibi. Секоја буква е своја приказна и токму преку примерите на Биби децата ќе го откријат нејзиниот свет. – Повеќе од 6.000 прегледи на азбуката на Биби за ... Read More »

Пристигна новиот Ford Focus во Македонија

  Новиот Ford Focus пристигна во салонот на Ми-Да Гранд Моторс. Откако пред неколку месеци ја имаше светската премиера, новиот адут на Ford во Ц-сегментот на возила, Ford Focus сега e достапен и за македонските купувачи. Компанијата Ми-Да Гранд Моторс, овластениот увозник за Ford возилата во Македонија, го донесе првиот ... Read More »

Промовиран нов лек на компанијата Рош, ALECENSA® (alectinib) за третман на пациенти со АЛК+ карцином на белите дробови во Македонија

Доследни на својата репутација на глобален лидер во полето на иновативната дијагностика и терапија, тимот на Рош Македонија во чекор со светските трендови, овозможува и во Македонија да бидат достапни нови тераписки решенија со кои се дава можност за подобрување на исходот од третманот и квалитетот на живот на пациентите. ... Read More »

Биби ќе биде новото најдобро другарче на вашите деца

Цртани филмови, сликовници, песнички, видеоигри – низ сите овие форми Биби ќе влезе во вашите домови Биби е мало девојче и зборува литературно. Таа не вели точак, туку велосипед. Најмногу се нервира кога ќе ѝ кажат дека има плави очи. Зашто таа има сини! И сака сите деца да го ... Read More »

Пуштена во употреба првата сензорна градина во Македонија

Со цел да се овозможи поквалитетна настава за учениците со оштетен вид, денеска Американската стопанска комора во Македонија ја пушти во употреба првата сензорна градина во Македонија изградена во училиштето за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид Димитар Влахов во Скопје. Сензорната градина е надворешна училница која го ... Read More »

Технолошка награда за платформата United Cloud и EON

United Cloud ја освоија наградата CSI за платформата EON во категоријата „Најдобра технологија или услуга за мобилна телевизија“ на најпрестижната светска конференција за електронски медиуми и технологија IBC 2018, која се оддржа во Амстердам, Холандија. Наградите CSI се доделуваат веќе 16 години и се сметаат за едни од најпрестижните во ... Read More »

Во иднина нашиот идентитет ќе биде доволен за плаќање

Футурологот Дејвид Бирч е еден од најголемите светски авторитети на темата „плаќање“.  Financial Brand го има прогласено за еден од десетте највлијателни експерти во банкарството, а списанието Total Payments го смета за највлијателниот европски коментатор за иднината на плаќањето. Советник е на најголемите финансиски организации за прашања поврзани со електронските ... Read More »

Крај за “балканската Нутела“! Конечно стигна правда за “граѓаните од втор ред“!

Европскиот парламент со големо мнозинство од дури 464 гласа “за“, го донесе извештајот за различен квалитет на производите за источниот и западниот пазар. Во Комитетот за внатрешен пазар и заштита на потрошувачите на Европскиот парламент, ова вклучува промена во Директивата за неправедни трговски практики, но и формирање на специјално европско ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365