Home » Во фокусот » Билбордот на Форд го собори Гинисовиот рекорд

Билбордот на Форд го собори Гинисовиот рекорд

Форд се запиша во Гинисовата книга на рекорди како сопственик на најголемиот биборд на светот

Форд го постави најголемиот рекламен билборд на светот, кој се простира на дури 5.265 квадратни метри, што е приближно со површина на 20 тениски игралишта – за новиот спортски автомобил Ford EcoSport (SUV) на познатата зграда Еспана во центарот на Мадрид, Шпанија.

Тежината на платното на кое е отпечатена рекламата е 2.000 килограми.

Претходниот најголем билборд во светот, според Гинис, бил поставен во Даран, Саудиска Арабија и бил помал за околу 240 квадратни метри

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365