Home » Во фокусот » Buzz Havas од Белград преминува во сопственост на Havas Worldwide

Buzz Havas од Белград преминува во сопственост на Havas Worldwide

Глобалната маркетинг мрежа Havas Worldwide соопшти дека е “во завршна фаза“ со припојување на белградската маркетинг агенција Buzz Havas Worldwide Belgrade.

havas worldwide

Извршниот директор Janik Bolore соопшти дека новото проширување на мрежата јасно покажува дека агенцијата забрзано расте и најави дека неговата компанија која работи во повеќе од 80 земји ширум светот и запослува најмалце 11.000 луѓе, на сличен начин ќе преземе уште неколку агенции кои до сега покажале резултати и кративен потенцијал.

Покрај белградската агенција, членови на растечката мрежа на Havas Worldwide ќе станат и Havas Worldwide Digital Sofia и централноамериканската куќа Grupo Tribu, како и чилеанските креативни агенција Groenlandia и Islandia

Извор: MarketingMreza

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365