Home » Настани (page 30)

Настани

Moment маркетинг – како да го препознаете времето, местото, контекстот и приказната кои ќе им донесат успех на брендовите

Што е Moment marketing, Moments planing и Moments Tool?  На таа тема е одржано  предавање од страна на Viktor Kroitor, регионален стратешки директор на UM CEE и работилница за вработените во медиската агенција UM.  Како членка на најдобрата светска медиска мрежа оваа година по изборот на AdAGE и Adweek магазинот, медиската ... Read More »

Eutelsat и NEM партнери по четврти пат

Водечкиот светски сателитски оператор Eutelsat и најголемиот настан од ТВ индустријата во регионот, New Europe Market, го продолжуваат своето партнерство и идната година, па така Eutelsat по четврти пат ќе присуствува на NEM како дијамантски спонзор. Eutelsat ја препозна вредноста на овај настан во CEE регионот уште на NEM во ... Read More »

Бизнис семинар: Зголемување на продажбата и намалување на трошоците со помош на интернет

Интернетот е една од најмоќните алатки за зголемување на продажбата, а работењето на компаниите станува речиси незамисливо без интернет. Користењето на интернетот во продажни цели станува се поактуелно и во Македонија, но и понатаму не на она ниво кое што е во Западна Европа. Кај нас за жал, сеуште постојат ... Read More »

Izazov 2016 – трендови, брендови и предизвици…

Content маркетинг, персонализација на содржината, online комуникации, мобилен и видео маркетинг – се трендовите кои ја обележаа изминатата година во Србија и регионот, според резултатот на последното истражување кое во соработка со агенцијата MASMI, го спроведе порталот Marketing mreža. Иако е само почеток на година, на прв поглед, барем во ... Read More »

Катерина Николовска ќе ja илустрира едицијата „Бајки од Македонија“

Младата илустраторка Николовска e добитник на паричната награда од 200.000 денари, што ја доделува Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво сине!“. Едицијата „Бајки од Македонија“ ќе биде издадена во мај годинава, кога ќе може да се најде и во продажба Креативното решение на Катерина Николовска за илустрација ... Read More »

Marketing Kingdom Истанбул – настанот кој не смеете да го пропуштите овој мај

Светски најпознатите и најиновативните маркетинг професионалци од Facebook, Twitter, Google, Coca-Cola, Carlsberg, LEGO и P&G ќе се сретнат  на Marketing Kingdom Istanbul oд 26-27 мај во Истанбул за да ги дискутираат последните трендови и предизвици во денешниот брзо менувачки глобален маркетинг свет. Дводневната маркетинг екстраваганза ќе вклучува презентации за последните ... Read More »

IZAZOV 2016 : Трансформација и емоции – клучни предизвици во 2016

Мали буџети, нестручен кадар, content маркетинг и репутација на професијата – се клучните предизвици со кои се соочила комуникациската и креативната индустрија во Србија во 2015 година, според резултатот на последното истражување кое во соработка со агенцијата MASMI, го спроведе порталот Marketing mreža. За клучните трендови во професијата за 2016 ... Read More »

Повелете на 14-тото по ред Бизнис кафе Македонија!

Наредниот четврток, на 04.02.2016 г. во Launge bar “Every day” од 18:00 часот, ќе се одржи 14-тото по ред Бизнис кафе Македонија! Гости на настанот ќе бидат: Г- динот Горан Антевски генерален менаџер на Раде Кончар ТЕП, Магистер по машински науки, кој своето работно искуство го гради низ повеќе позиции во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365