Home » Во фокусот » Чии фанови се македонските Фејсбук корисници?

Чии фанови се македонските Фејсбук корисници?

Решивме малце да се позанимаваме со истражување на преференциите на македонските Фејсбук корисници и да откриеме кои се ФБ страниците кои имаат најголема база од македонски фанови, да откриеме кој е „најлајкуван“ македонски компаниски бренд, спортски клуб и музичка зведа.

Во однос на тоа која е севкупно „најлајкната“ Фејсбук страна од македонските ФБ корисници, на првото место откривме дека стои ФБ страната на едно време (веројатно и сеуште) многу популарната игра Texas HoldEm Poker која има повеќе од 514 илјади македонски фанови.

На второто место, со најголема база на македонски ФБ корисници се наоѓа ФБ страната на порталот Motika.com.mk која ја следат повеќе од 211 илјади македонски ФБ корисници, додека на третото место се наоѓа Вип оператор со над 186 илјади фанови.

sevkupno fanovi na FB strani

Според податоците достапни на Social Bakers сервисот за истражувања и статистики поврзани со социјалните мрежи, во однос на ранкингот по број на фанови на македонските компании и брендови, редоследот е следен:

top 10 kompanii so najmnogu fanovi

Од табелата погоре се забележува дека Вип оператор е и компанијата со најголем број на македонски фанови на социјалната мрежа Фејсбук, а во топ 5 влегуваат уште и T-mobile, Becutan, Dormeo и One со што може да се заклучи дека македонските ФБ корисници најмногу од сите македонски компании ги следат телекомуникациските оператори.

Спортски бренд со најмногу македонски ФБ фанови е РК Металург со над 64 илјади локални фанови, следен од LA Lakers кој го следат над 58 илјади македонски „езерџии“ и ФК Вардар кој го „лајкнале“ над 50 илјади македонски ФБ корисници.

sportski brendovi so najmnogu FB fanovi

Во однос на популарните личности, најголема македонска база на ФБ фанови има Даниел Кајмаковски, а после него следуваат Емина Јахович, Жељко Јоксимович и Ким Кардашијан.

poznati licnosti top 10 fb fanovi

Информациите изнесени во овој текст се врз основа на податоците кои се наоѓаат на Social Bakers – сервисот за истражувања и статистики поврзани со социјалните мрежи, што незначи дека се апсолутно вистинити и дека во обзир ги зеле сите можни ФБ страни каде има македонски фанови :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365