Home » Во фокусот » Чиста егзотика !

Чиста егзотика !

(РЕГИОН) – Креативната агенција “Popular Bruketa&Žinić OM“ од Србија, ја осмисли и ја реализираше новата комуникациска платформа за брендот Hello! на компанијата Fruvita.

cista egzotika

После повеќегодишните распеани кампањи и повикување на поими како што се : насмевка, освежување и други општи работи, одлучивме во потполност да ги промениме работите. Овојпат се решивме да ставиме фокус на богатството на вкусот и шареноликоста на боите кои ги поседуваат Hello! соковите, и тоа да го искомуницираме на друг, позабавен начин“, изјави Сандра Топаловиќ, Account Manager во агенцијата Popular Bruketa&Žinić OM.

Официјално, новата кампања е стартувана на крајот на 2014 година со една тизер фаза во оквир на која на публиката и беа претставени новиот слоган и маскота на брендот. “Се определивме за слоганот “Чиста Егзотика“ бидејќи во само два збора го доловува искуството кое го овозможуваат Hello! соковите. Потврдата дека сме на добар пат ја добивме од “Paje” експертот за егзотика, кој на наша молба долета од тропските краеви и прифати да биде заштитно лице на брендот Hello! “, додаде Топаловиќ.

Извор: Маркетинг Мрежа

 

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365