Home » Во фокусот » Децата повеќе преферираат да гледаат видео на таблет отколку на ТВ

Децата повеќе преферираат да гледаат видео на таблет отколку на ТВ

kids tablets

Повеќе од 50% од децата во САД, повеќе преферираат да гледаат видео снимки на таблети отколку на телевизија. Истражувањето за навиките на децата го спровела американската агенција Miner & Co меѓу 800 родители, а го пренесува порталот SocialMedia Today.

Истражувањето покажува дека со развојот на новите технологии се менуваат и навиките за медиска потрошувачка. Приближно половина од постарите испитаниците велат дека на децата им ги одзимаат нивните таблети и гледањето на ТВ програмите веќе претставува облик на казна.

Колку тоа многу децата ги сакаат таблетите зборува и фактот дека 41% од испитаниците помеѓу родителите одговориле дека кога на нивните деца би им понудиле чоколадо или таблет, повеќето би го избрале таблетот.

Овие резултати се врзуваат и со податоците дека некои детски канали (пр. Cartoon Network) бележат пад на гледаноста која достигнува и 30% понизок рејтинг.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365