Home » Во фокусот » Денеска во Порторож почнува 20-тиот Golden Drum

Денеска во Порторож почнува 20-тиот Golden Drum

Денеска во Порторож, Словенија започнува еден од најпознатите огласувачки фестивали во регионот Golden Drum по јубилеен 20-ти пат по ред.

Вкупно 1395 проекти од дури 26 земји ќе учествуваат во натпреварувачкиот дел на фестивалот.

Македонските агенции се присутни со 27 проекти, речиси дупло повеќе од минатата година кога учествуваа со 14.

Голден Драм Golden Drum

Најдобрите проекти ги очекуваат 16 Гранд При награди, “Golden and Silver Drums“, “Golden Rose“, “Tartini Award“, “Golden Net“, “Brand Grand Prix“, “Virtuoso Awards“ и за прв пат годинава “Golden Watch Award“ која ќе биде доделена на најдобриот и најуспешен Креативен директор на Golden Drum фестивалот.

Годинава на фестивалот во рамки на панел дискусиите и работилниците ќе присуствуваат 30 говорници од врвните компании во креативната и огласувачка индустрија.

Целата програма на Golden Drum 2013 можете да ја видите тука.

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365