Home » Во фокусот » Доналд Трамп вложил 43 милиони долари во кампањата досега

Доналд Трамп вложил 43 милиони долари во кампањата досега

Donald Trump

Трката за нов Претседател на најмоќната држава во светот е во полн ек. На кампањите работат десетици консултанти за политички маркетинг, а кесето за реклами е одамна широко одврзано. Најновиот финансиски извештај открива дека Републиканскиот претседателски кандидат, Доналд Трамп во својата предизборна кампања досега вложил повеќе од 43 милиони долари. Тој во април вложил повеќе од 7,5 милиони долари сопствени пари во својата претседателска кампања.

Трамп, кој порази 16 свои републикански соперници, повеќето од парите ги вложил од сопствениот џеб.

Тој сепак говореше и за донации од околу 1,7 милиони долари минатиот месец. Тие средства се собрани претежно со купување на неговите предизборни сувенири, вклучувајќи црвени капи со написот „Да ја направиме Америка повторно голема“ и преку онлајн донации на сајтот за неговата предизборна кампања.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365