Home » Во фокусот » Евробест фестивалот оваа година се сели во Хелсинки

Евробест фестивалот оваа година се сели во Хелсинки

Евробест (Eurobest)  – европскиот фестивал на креативноста, оваа година ќе се оддржи од 1-ви до 3-ти декември во Хелсинки, главниот град на Финска.

Учесниците ќе имаат прилика да слушнат угледни креативни умови на европската огласувачка индустрија a ќе бидat доделени и Евробест наградите во 15 категории.

Агенциите и продукциските куќи, своите проекти за Евробест можат да ги пријават во периодот од 21 август до 26 септември.

eurobest logo

Евробест фестивалот е организиран од компанијата Lions Festivals, која секоја година го организира и најголемиот светски фестивал на креативноста Cannes Lions.

Претходните три години, фестивалот се оддржуваше во Лисабон, а преходни домаќини биле и Хамбург, Амстердам и Стокхлом.

Повеќе информации за фестивалот и пријавувањето можете да видите на сајтот: http://www.eurobest.com/home/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365