Home » Во фокусот » Фејсбук ги лансираше своите први ТВ реклами за UK пазарот

Фејсбук ги лансираше своите први ТВ реклами за UK пазарот

Фејсбук започна ТВ и outdoor кампања во UK, промовирајќи го своето значење во задржувањето на постојаните и креирањето на нови пријателства.

Кампањата која беше креирана од in-house тимот The Factory е насловена како “the friends“ и е придружена со две ТВ реклами кои за прв пат се наменети за британскиот пазар. Во ТВ рекламите наратор со британски акцент зборува како мрежата придонела во зајакнување на пријателствата и пронаоѓањето на нови луѓе со кои се делат заеднички вредности.

Погледнете ги ТВ рекламите во продолжение:

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365