Home » Во фокусот » Фејсбук ќе вложи милијардa долари во оригинална видео содржина

Фејсбук ќе вложи милијардa долари во оригинална видео содржина

Веќе долго време е позната намерата на Фејсбук да стане позастапен на пазарот на видео содржини.

Затоа и не чуди најновата одлука за значително финансиско вложување во таквата содржина, а чии детали ги пренесува Wall Street Journal.

Според најновите неименувани извори запознати со целата ситуација, намерата на Фејсбук е во текот на 2018 година, да вложи и до 1 милијарди долари во продукција на квалитетна оригинална видео содржина.

 На тој начин, најголемата светска социјална мрежа која брои 2 милијарди членови би можела да конкурира на сервисите како што се HBO, Netflix и Hulu. Споменатиот износ се однесува на вкупните вложувања на Фејсбук во видео содржина до крајот на идната година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365