Home » Digital » Фејсбук забрани фотографии од статуи поради голотија

Фејсбук забрани фотографии од статуи поради голотија

Музејот на историја и уметност во Женева соопшти дека Фејсбук забранил фотографии на делумно разголени статуи на Венера и акт на маж на колена кои тие имале намера да ги објават на својата страница.

Музејот впрочем и на својата Твитер страница објави дека изложбата „Цезар и Рона” ќе биде отворена в петок и ќе трае три месеци приложувајќи ги споменатите фотографии. Но, тука се нагласува и дека „Фејсбук во тоа ги спречил, поради голотијата на сликите”.

3а секој случај, Музејот ги објавил фотографиите на Твитер во петокот со натписите „цензурирано“ на француски преку интимните делови на статуите, додавајќи: „Можеби е време оваа социјална мрежа да ја промени својата политика за музеите и културните институции?“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365