Home » Во фокусот » Настан: Форум #IZAZOV2017 на 1 и 2 март во Белград

Настан: Форум #IZAZOV2017 на 1 и 2 март во Белград

(РЕГИОН) – Третиот регионален форум на комуникациски лидери – IZAZOV 2017 ќе се одржи на 1 и 2 март во хотелот Crowne Plaza во Белград. Станува збор за интерактивен бизнис настан, прв од овај вид во регионот наменет исклучиво за професионалци од областа на маркетинг, односи со јавноста и дигитални комуникации од компаниите и агенциите.

 

Темите на третиот регионален форум на комуникациски лидери ќе бидат насочени на трендовите во интегрираните комуникации, за кои ќе зборуваат претставници на најголемите агенции и компании од Србија. За состојбата на пазарот на маркетинг комуникациите во земјата и регионот ќе зборуваат претставници на агенциите од Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора, БиХ и Македонија. Темите на форумот ќе бидат и тоа во која мера сме спремни да извезуваме креативни идеи, има ли смисла денес да се биде бизнис ориентиран само на домашниот пазар, но и дали рабатот е легално “мито” во огласувачката индустрија.

Посебен сегмент на форумот ќе биде посветен на поттикнувањето на дијалогот помеѓу агенциите и комапниите, преку различни видови на интерактивни работилници. Во текот на траењето на форумот, своите студии на случај на агенциите, ќе им ги претстават и комапниите: Mercator S, Vip Mobile, Eurobank, Carnex, IKEA Srbija, AVON, Sberbank, Delhaize Srbija и многу други. 

Како и претходните години, на форумот IZAZOV 2017 ќе биде претставено и најновото истражување за состојбата на струката во регионот, кое заедно го направија Marketing mreža и истражувачката агенција MASMI Белград, а ќе биде организиран и тим билдинг за претставниците на агенциите и компаниите.   

Границите на државата во која работиме ни`станаа тесни, барањата на пазарот и на потрошувачите се се` поголеми, а буџетите се` помали. Многу од предизвиците со кои денес се соочува струката се последица на глобалните промени, трендови и тенденции, но и локални и регионални околности, на кои можеме да влијаеме. Од таа причина, сакаме преку разни видови на работилници, тим билдинг и останати интерактивни содржини да го поттикнеме дијалогот помеѓу компаниите и агенциите, како би се размениле искуства и би се стекнала меѓусебна доверба, бидејќи само така можат да тргнат во нови предизвици кои им ги носат актуелните трендови“, изјави Ивана Парчетиќ Митиќ, основач и уредник на порталот Marketing mreža, кој е организатор на форумот IZAZOV 2017.

Пријавувањето за уество на форумот на комуникациски лидери – IZAZOV 2017 трае до 8 февруари, а бројот на места е ограничен. Повеќе информации пронајдете на сајтот: www.izazovforum.rs

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365