Home » Во фокусот » ФоТон – нов медиски продукт на МКД.мк

ФоТон – нов медиски продукт на МКД.мк

Еден од водечките македонски информативни портали МКД.мк, неодамна промовираше нов медиски “продукт“, досега не експлоатиран во нашиот интернет етер, кој спојува фотографија и тон – а не е видео.

Овој нов жанр на презентирање на новинарските приказни е наречен “ФоТон“ и досега тимот на МКД.мк на овој начин покри седум различни теми кои предизвикаа одлични реакции кај публиката и забележаа големи бројки на интеракции на социјалните мрежи.

Во просек ФоТон сториите траат околу 5 минути и досега се користеле фотогалерии од познати новинарски фотографи како Роберт Атанасовски, Маја Златева и Вангел Тануровски.

Досега подготвените и идните стории ќе може да ги погледнете на овој ЛИНК.

 

 

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365