Home » Во фокусот » Хавас Медиа е избрана за глобална медиска агенција на Мишелин

Хавас Медиа е избрана за глобална медиска агенција на Мишелин

Компанијата производител на автомобилски гуми, Мишелин (Michelin) ја избра агенцијата Хавас Медиа (Havas Media) за својата глобална медиска агенција. Договорот влезе во сила од јули 2017 година, а вредноста на рекламните буџети изнесува околу 100 милиони долари.

Хавас Медиа ќе биде одговорна за сите активности поврзани со медиско купување и медиа планирање, за различни пазари низ светот меѓу кои и Бугарија, САД, Мексико, Канада, Франција, Шпанија, Германија, Велика Британија, Кина итн..

Мишелин се присутни во 170 земји и имаат 111 700 вработени. Централата на компанијата е во Крелмон-Феран, Франција. Вкупно имаат 68 производствени линии во 17 држави низ светот и во 2016 година произвеле над 187 милиони гуми.

Во Македонија во моментов нема агенцијата која има склучено договор за франшизи ниту со Havas Media, ниту со Havas Worldwide или Havas PR.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365