Home » Во фокусот » Зголемете ја интеракцијата на Фејсбук со “финта“

Зголемете ја интеракцијата на Фејсбук со “финта“

Пред некое време на PR Daily имаше една добра статија во која го пренесуваат истражувањето на LinchpinSEO во однос на тоа кои “мали“ детали можат да Ви помогнат да ја зголемите интеракцијата во Вашите фанови на сопствената или корпоративната ФБ страна која ја уредувате.

Незнам колку се релевантни заклучоциве, сеуште не сум стигнал да ги тестирам  и да ги потврдам…но мислам дека како информација ќе Ви бидат добредојдени.

Во продолжение Ви го претставувам инфографикот кој сугерира “каков знак да употребуваме на крај  :)“ , “како да ги скратуваме линковите“ , “каде да биде прашалникот во статусот“ и еден куп други мали “финти“ кои би ни помогнале да ја максимизираме интеракцијата со фановите.

Убаво е да се знаат и да се пробаат ! Споделете слободно уште некоја финта ако знаете.

Јас Веќе пишував на Маркетинг365 блогот еден текст насловен  “Како до повеќе лајкови, коментари и споделувања на ФБ?“ , па тамам и со него се надоврзува ова истражувања и Ви дава “топтан информација“ како да го подобрите Вашето менаџирање со ФБ страниците !

Marketing365 - Маркетинг365 - интернет маркетинг - фејсбук - фан страни - лајкови

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Marketing365 Marketing365 Marketing365