Home » Истражувања » Инфографик кој е убаво да го имате – сите димензии кај социјалните мрежи

Инфографик кој е убаво да го имате – сите димензии кај социјалните мрежи

Веројатно често ни се случува да сакаме да промениме определена фотографија, дали профил или позадинска на повеќе социјални мрежи и неретко сме “одбивани“ од платформата дека димензиите на фотката не ни соодветствуваат за местото каде сакаме да ја поставиме.

Во Вакви ситуации корисен е инфографиков (направен од TentSocial) подолу каде се  излистани најпопуларните социјални мрежи и соодветните димензии за полињата каде се менуваат сликите.

Зачувајте си го, ќе Ви се најде !

Dimenzii kaj socijalnite mediumi

 

 

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365