Home » Во фокусот » Џони Вокер стана “Џејн Вокер”

Џони Вокер стана “Џејн Вокер”

Џони Вокер стави жена на етикетата на своите шишиња со цел поддршка на родовата еднаквост

“Џејн Вокер” ќе се најде на шишињата од месец март, месецот кога се слави Меѓународниот ден на жената. Заради повеќекратна поддршка на жените во бизнисот, културата и политиката, компанијата ќе донира по 1 долар од секое произведено шише во оваа ограничена серија, во непрофитни кампањи како што се Monumental Women, движење кое се залага за поголем број споменици во чест на жените и како и групата “She Should Run“, која поттикнува поголемо ангажирање на жените во политиката.

Овaa ограничена серија наречена The Jane Walker Edition, ќе биде достапна само на пазарите во Америка и за жал нема да биде на продажба низ пазарите во Европа.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365