Home » Во фокусот » Како се менува животот на креативците после освојувањето на престижните One Show Pencil награди!?

Како се менува животот на креативците после освојувањето на престижните One Show Pencil награди!?

The One Club for Creativity, непрофитна организација која ги наградува креативните вештини во огласувањето и дизајнот, претстави онлајн видео кампања, која ја изработи агенцијат Zulu Alpha Kilo, а која ги повикува креативците да се пријават на конкурсот за престижните One Show Pencil награди.

Како дел од пошироката кампања “Win Pencil, Draw Respect“, во спотовите гледаме хумористични пред-и-после сценарија, со цел да се покаже како животот на креативците драстично се менува после освојувањето на престижните моливи. Кампањата, исто така, вклучува постери, банери и едноставни анимирани видеа.

Сите спотови се во режија на Џоно Хантер и продуцирани од продукциската куќа OPC.

“Сакавме да ги искористиме вистинските ситуации од индустријата кои креативците ги доживеале”, изјави Зак Мроуех, главен креативен директор и основач на агенцијата Zulu Alpha Kilo. Без разлика дали тоа е во собата за жирирање, давањето отказ или едноставно барањето поголем монитор, откако ќе освоите едно од One Show моливчињата, со него доаѓа и поголем степен на почитување. Сакавме да го драматизираме тоа.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365