Home » Во фокусот » KFC го претвори Полковникот Сандерс во „виртуелен инфлуенсер“

KFC го претвори Полковникот Сандерс во „виртуелен инфлуенсер“

Инфлуенсерите понекогаш знаат да бидат проблематични. Да, имаат голема публика и знаат како да го „здрмаат“ Инстаграм, но тие исто така имаат лоша навика да кажат или направат и некои прилично глупави работи кои на нивните спонзори им предизвикуваат главоболки. Сепак, тие се луѓе. Но, што ако не беа?

Виртуелните инфлуенсери се по малку чуден новитет со кој експериментираат брендовите – Lil Miquela, Shudu и Blowko се меѓу попознатите виртуелни ѕвезди активни на социјалните медиуми во моментот. Овие вештачки генерирани личности го имаат сиот „шарм“ на инфлуенсерите од „крв и месо“, меѓутоа без човечката непредвидливост (игнорирајќи го фактот дека, секако, профилите на виртуелните инфлуенсери ги водат луѓе).

Кон овој нов тренд неодамна се приклучи и брендот за брза храна KFC, кој заедно со својата агенцијата Wieden + Kennedy го претворија основачот на компанијата, популарниот Полковник Сандерс, во виртуелен инфлуенсер. И тоа каков.

Низ сатиричниот дух по кој се познати KFC, половникот добро се снајде во инфлуенсерскиот живот. Kога не ги покажува своите стомачни мускули, брендирани тетоважи или филозофира за тоа како да се биде свој, тој е „едно со природата“ на оној самобендисан и „кринџи“ начин кој само вистинските инфлуенсери го можат.

 

View this post on Instagram

 

I may be a restaurant mogul and international inspiration, but I’m still just a kid who loves being in the kitchen. #humble It’s important never to lose sight of the things that make you who you are. For me, it’s being in the kitchen and making amazing fried chicken. That’s what got me here, and I never want to lose that young and hungry Colonel who spent all his time perfecting fried chicken. I’m still that kid who straps on an apron and makes fried chicken. And I’ll never lose that part of me. Never lose the things that make you who you are. This is part of my #secretrecipeforsuccess. #candid #candidkitchen #colonelskitchen #humble #friedchicken #advice #success #entrepreneur #behindthecurtain #keys #respect #inspiration #positive #positivethoughts #artistatwork #majorkey #cookingram #cooking

A post shared by Colonel Harland Sanders (@kfc) on

 

View this post on Instagram

 

#ad Another big meeting with the best people in the business and the best drink in the business, @DrPepper. I always surround myself with the best people so I can figure out and overcome challenges. Like how to engage with millennials. Did you know they like experiences more than ownership? What a world. When we uncover important new facts with our research, there’s no problem my team and I can’t overcome. Especially when we have ice-cold Dr Pepper to keep us going. Always surround yourself with the best people. That’s a huge part of the #secretrecipeforsuccess. #boardmeeting #business #grinding #meeting #friedchicken #friedchickentattoo #drpepper #imapepper #advice #success #entrepeneur #behindthecurtain #keys #respect #inspiration #positive #positivethoughts #artistatwork #virtualcolonel

A post shared by Colonel Harland Sanders (@kfc) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365