Home » Во фокусот » Кои навики на ПР-луѓето им сметаат на новинарите?

Кои навики на ПР-луѓето им сметаат на новинарите?

На HubSpot блогот начекав една одлична статија која ги презентира резултатите од истражувањето кое тие неодамна го направиле а се однесува на навиките на ПР агенциите и ПР професионалците ->  кои на новинарите прилично им сметаат.

Ако се има тенденција за постојан баланс меѓу желбите на клиентите и потребите на новинарите и се сака да се биде успешен ПР-овец, мислам дека не е на одмет да се знаат овие неколку навики на некои ПР професионалци, за кои новинарите се изјасниле дека не им се допаѓаат.

Погледнете ја презентацијата во продолжение:

Некои поважни highlights :)
– Новинарите мразат да ги барате на телефон за да Ви потврдат дека го добиле Вашиот e-mail :)
– Новинарите мразат subject – от на Вашиот e-mail да биде со ГОЛЕМИ букви :)
– Навистина не им се допаѓа кога “случајно“ ќе исфрлите некое ИМЕ за кое мислите дека ќе им влијае на нивната одлука да објават/необјават нешто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365