Home » Во фокусот » “Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

“Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

Зар навистина мораме да го пишуваме ова? :)

Истражувањето на агенцијата “Heat“ од Сан Франциско,  врз 150 испитаници кои работат во маркетинг и адвертајзинг секторот и 150 “нормални“ луѓе кои немат никаква врска со маркетинг или адвертајзинг, го покажа тоа… што е прилично очигледно…

Маркетерите не се нормални…или попрецизно речно немаат баш стандардни навики и опсесии ниту се склони да прават работи кои “нормалните луѓе“ ги прават…

Дека многу повеќе сме опседнати со социјални медиуми….дека пратиме СЕ што се случува на ФБ и Твитер и дека мислиме дека брендовите треба многу повеќе да обрнат внимание на “социјалниот“ аспект во комуницирањето – не требаше да ни каже инфографикот подолу….

Маркетерите не се нормални

А богами и навиките од “Mad Men” ги имаме преземено :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365