Home » Во фокусот » “McCann Grupa“ отсега ќе се вика “I&F McCann Grupa”

“McCann Grupa“ отсега ќе се вика “I&F McCann Grupa”

McCann Grupa” , еден од водечките комуникациски системи во Југоисточна Европа, во иднина ќе функционира под името “I&F McCann Grupa“. Со оваа промена на името се заокружува периодот на консолидација на работењето на пазарите во регионот.

I&F McCann Grupa - Marketing365

I&F McCann Grupa” е присутна на пазарот веќе 16 години и успешно работи во 8 земји од регионот меѓу кои и Македонија (McCann Skopje), вработувајќи околу 300 професионалци. На своите локални, регионални и меѓународни клиенти им овозможува висококвалитетки стратешки и креативни решенија за развој на брендовите користејќи ги сите канали за комуникација.

Добитници се на преку 150 награди на домашните и меѓународните фестивали меѓу кои и две на најзначајниот светски фестивал за адвертајзинг “Cannes Lions” во Кан.

Агенциите кои работат во склоп на “I&F McCann Grupa“ се дел од “McCann Worldgroup” – една од најголемите меѓународни мрежи кои работат во повеќе од 120 земји во светот со традиција долга веќе 111 години, која функционира во склоп на „Interpublic Group of Companies“ (www.interpublic.com) – најстарата американска мултинационална комуникациска корпорација со седиште во Њујорк.

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365