Home » Во фокусот » Microsoft пак “се гиба“ со Apple

Microsoft пак “се гиба“ со Apple

Microsoft по втор пат за брзо време лансираше реклама со која “се чеша“ (што би рекле кавадарчани) со iPad -от на Apple.

Промовирајќи ги надмоќните карактеристики на Windows 8, служејќи се со Dell XPS10 кој е за околу 200 долари поефтин од соодветниот iPad… не баш многу суптилно, напаѓа некои од карактеристиките на Apple iOS.

Еве ја новата реклама:А еве ја и првата која беше лансирана во Мај годинава:

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365