Home » Во фокусот » Најдобрите 10 реклами за 2014 година според AdWeek

Најдобрите 10 реклами за 2014 година според AdWeek

Адвертајзинг магазинот AdWeek го објави својот избор на најдобрите 10 реклами за 2014 година.

Погледнете ги во продолжение и во коментар испратете ни линк од Вашата топ реклама за 2014 година која Ви остави најсилен впечаток па да направиме и една листа на најдобри реклами според читателите на М365 :)

Уживајте !

10. American Greetings “World’s Toughest Job”

Agency: Mullen, Boston
Director: Amir Farhang, Caviar

9. Lurpak “Adventure Awaits”

Agency: Wieden + Kennedy, London
Director: Dougal Wilson, Blink

8. HBO “Awkward Family Viewing”

Agency: SS+K, New York
Director: David Shane, O Positive

7. Beats by Dre “The Game Before the Game”

Agency: R/GA, London and Los Angeles
Director: Nabil Elderkin

6. Under Armour “Misty Copeland”

Agency: Droga5, New York
Director: Johnny Green, Reset

5. John Lewis “Monty the Penguin”

Agency: adam&eveDDB, London
Director: Dougal Wilson, Blink

4. Wren “First Kiss”

Director: Tatia Pilieva

3. Coca-Cola Life “Parents” (оваа е овогодишен личен фаворит на авторот на текстов :) )

Agency: Santo, Buenos Aires
Director: Pucho Mentasti, Blue Productora

2. Save the Children “Most Shocking Second a Day Video”

Agency: Don’t Panic, London
Director: Martin Stirling, Unit9

1. Newcastle, “If We Made It”

Agency: Droga5, New York
Director: Randy Krallman, Smuggler

Овде видео немат :) шо би рекле Охриѓани, имат снемано :)

ad of the year

Droga5 и пивскиот бренд Newcastle се овогодишни победници за најдобра кампања според AdWeek за нивната “No Bollocks“ анти-адвертајзинг кампања насловена како “If We Made It” спроведувана во пресрет на Супер бол натпреварот.

Одлична кампања во која преку неколку пародија преработки на рекламите-учесници на Супер Бол, компанијата “фантазира“ какви се не реклами би направила доколку би имала буџет да учествува на Супер Бол.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365