Home » Во фокусот » Нокиа со нова реклама која демонстрира “континуитет“ во “забавата“

Нокиа со нова реклама која демонстрира “континуитет“ во “забавата“

Во текот на вчерашниот ден, Нокиа ја промовираше својата прва реклама во серијата огласувачки видео пораки со кои сака да ја оддржи својата позиција на “нешто понакво“ и после продажбата на Мајкрософт.

Првата реклама во серијата “Everything Just Became A Lot #MoreColourful” е следена од звуците на песната на The Kinks насловена како “I’m Not Like Everybody Else“ и прикажува маж облечен во шарени лесно воочливи бои, кој користи Nokia Lumia телефон, а остатокот од околината и ликовите се црни и бели со што сака да се потенцира колоритната DNA на Нокиа. Видеото завршува со бои кои се комбинираат во логото на Мајкрософт.

 

 

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365