Home » Во фокусот » Nova TV е најгледаната телевизија во Хрватска

Nova TV е најгледаната телевизија во Хрватска

Nova_TV

(РЕГИОН) – Nova TV и понатаму останува најгледана телевизија во Хрватска со вкупен удел (според AGB Nielsen) од 20,6%  во месец Јуни 2014 год., додека пак светското првенство во Бразил направи HTV 2 да се најде на второто место на најгледани телевизиски канали со удел од 17,7%.

На третото место се наоѓа HTV 1 со 14,6% а RTL имал 11,2%.

Во ударниот термин од 19 д0 23 часот, предноста на Nova TV е уште поголема и изнесува 27%.

Најголема гледаност во Јуни имал натпреварот Бразил – Хрватска на HTV 2 кој го прателе околу 1,54 милиони гледачи.

Извор: Poslovni.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365