Home » Во фокусот » Објавен Edelman Trust Barometer 2016

Објавен Edelman Trust Barometer 2016

Агенцијата Edelman веќе 16 години го објавува извештајот Edelman Trust Barometar кој ги претставува резултатите од истражувањето за довербата на граѓаните во компаниите, медиумите, власта, невладините организации… Резултатите од овогодинешното истражување покажуваат дека довербата е во сериозна криза на сите нивоа и во сите области.

Резултатите откриваат и дека испитаниците се повеќе се потпираат на “луѓе како себеси“ кои се со значително поголема доверба отколку некои официјални лица или извршни директори.

Испитаниците од ширум светот сметаат дека промените во работата денеска се случуваат пребрзо и дека со себе ја носат алчноста за пари, а не желбата да го подобрат животот на луѓето, како и дека определените области сеуште не се доволно законски регулирани.

Преглед на истражувањето можете да видите во продолжение:

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365