Home » Во фокусот » Објавени финалистите на Euro Effie Awards 2015

Објавени финалистите на Euro Effie Awards 2015

Euro Effie Finalists-banner

Европската асоцијација на комуникациски агенции (EACA – European Association of Communications Agencies ) објави дека од рекордниот број на пријави во првиот круг на жирирањето за Euro Effie 2015, златниот стандард за ефикасност во маркетинг комуникациите, избра 38 кампањи финалисти (ЛИНК).

Кампањите кои се пласираа во финалето доаѓаат од 23 агенции од 9 земји. На врвот на листата е Велика Британија со 14 кампањи а потоа следат Германија и Франција со 9 и 4 кампањи. Останатите одбрани кампањи доаѓаат од Данска, Италија, Словенија, Шпанија, Шведска и Швајцарија.

Победниците на овогодинешното натпреварување ќе бидат прогласени на 20 октомври во Брисел.

За повеќе информации погледнете го овој линк: http://www.euro-effie.com/

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365