Home » Во фокусот » Објавени овогодинешните добитници на PRO PR наградите во регионот

Објавени овогодинешните добитници на PRO PR наградите во регионот

Кон крајот на минатата недела се доделени наградите PRO PR Awards 2018, каде што се доделени признанија на реномирани експерти за нивната извонредна работа во областа на комуникациите и односите со јавноста.

PRO PR Awards е програма за наградување на поединци кои со својата работа придонесуваат за подобра перцепција и позиционирање на професијата односи со јавноста на локално и на глобално ниво. Таа е основана во 2012 година, по повод облежувањето на десетгодишнината од PRO PR конференцијата, која е специфична по тоа што е наменета пред се` за поединци, а не проекти, но и по фактот дека за номинацијата не е потребно да се плаќаат никакви надоместоци.

Меѓународната комисија на PRO PR Awards составена од реномирани европски и регионални експерти одлучи дека оваа година, признанијата за придонес за развојот на професијата односи со јавноста да ги добијат:

Нада Лутвикадик Фочо, ПР менаџер во БХ Телеком и Алмедина Порча, шеф на Одделот за односи на Општина Стари Град Сараево; Марина Буразар, директор за корпоративни комуникации во INA; Џо Кемпен, директор на корпоративните комуникации во Хрватска пошта; Наташа Трслич Штамбак, директор на агенцијата Grayling од Хрватска; Аленка Јакомин, виш советник на агенцијата Pristop и Јернеј Смисл, менаџер за корпоративни односи во Пивара Laško Union Словенија; Наташа Ѓурѓевиќ, раководител на Одделот за комуникации на General осигурување; Бранка Цониќ, директор на ПР агенцијата New Moment New Ideas; Милица Стефановиќ, менаџер за односи со јавност на Кока-Кола Србија и Ивана Ѓуриќ, раководител на Оделот за комуникации во Министерството за европски интеграции на Србија; Вук Вујновиќ, генералниот секретар на SEECОМ, Нада Павичевиќ, ПР менаџер во електродистрибутивниот систем на Црна Гора и Звездана Олуиќ, раководител на ПР и маркетинг во Унијата на работодавачи на Црна Гора; , Олга Подоинитсина, член на Управниот одбор на VTB Capital и Ксенија Реизхевкаја, директор за комуникации во организацискиот одбор на Зимските олимписки игри во Сочи во 2014 година од Русија, Симон Џонс, директор на Westco и претседател за комуникации за локалната управа на Велика Британија; Флоренс Рансон, директор за комуникации на FoodDrinkEurope од Белгија; Андрас Станислав, потпретседател на CIPR и HuPRO од Унгарија; Јирген Ганголи, директор на гаенцијата Skills од Австрија; Кристијан Спахр, директор на Оделот за односи со медиумите во Институтот на Фондацијата Конрад Аденауер од Германија и Зехра Гунгор, поранешен претседател на IPRA и сопственик на агенцијата Stage PR од Турција.

PRO PR Awards, доделува и посебна награда во категориите Vision City и Vision Manager, кои се доделуваат на градот, односно менаџерот од земјата домаќин на PRO PR конференцијата. Овогодинашните добитници во споменатите категории се градот Нови Сад и Андреј Јовановиќ, генерален директор на компанијата “Мои брендови”.

Овогодинешниот добитник на престижната награда за животно дело PROPR Infigo Award  е Марија Вичиќ, директор за корпоративни комуникации на I&F McCann Група.

Признанијата PRO PR Awards вклучуваат и уникатни статуетки кои за оваа прилика ги изработија студентите на Академијата за уметности во Нови Сад.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365