Home » Во фокусот » Паметен градник кој истовремено е и велнес тренер

Паметен градник кој истовремено е и велнес тренер

VITALI спортските градници се паметни парчиња на гардероба кои нудат повеќе од само добра поддршка за време на тренинг – дизајнирани се да му помогнат на лицето кое ги носи да одржи баланс преку одржување на неговото тело во согласност со природниот ритам на телото.

Ова парче гардероба исто така служи и како дигитален велнес тренер.
Сензорите во такенината на VITALI градникот вршат мониторинг на дишењето, положбата на телото, пулсот на срцето кои се всушност и основните психолошки индикатори за појава на стрес.

Секој пат кога се менува ритамот на срцето или се појави некаков знак на стрес – GEM кој е моќен податочен процесор прицврстен на градникот, ќе ве потсети со мали движења дека време е да вежбате, правилно да дишете со цел да се ослободите од појавата на стресот.
Покрај тоа што овој градник помага при одржувањето на добрата положба на телото, овој секојдневен паметен градник е придружен од корисна апликација која прикажува податоци од релано време и овозможува следење кое е долгорочно, со цел да ви помогне во постигнувањето на персонализираните велнес цели.

 

Автор Наташа Гулевска

Наташа работи како маркетинг менаџер во Nova Solutions. Нејзиниот ангажман вклучува активности како осмислување концепти и развој на нови брендови, унапредување на маркетинг стратегиите на бројни домашни компании и Интернет маркетинг. Завршува постдипломски студии од областа на јавните политики, а љубовта кон креативното изразување и маркетингот покрај професионален избор и претставуваат и пасија. Контакт маил: natasha@solutions.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365