Home » Во фокусот » Publicis Groupe го купува Епсилон за 4,4 милијарди американски долари

Publicis Groupe го купува Епсилон за 4,4 милијарди американски долари

Една од најголемите рекламни агенции во светот, Publicis Groupe ја купува американската агенција за дигитален маркетинг Епсилон за 4,4 милијарди долари.

Како што е наведено во соопштението, купувањето веќе е одобрено од одборот и надзорниот одбор на Publicis Groupe, кој смета дека “тоа е голема можност имајќи го во предвид развојот на индустријата”.

Страните се надеваат да ја комплетираат зделката во третиот квартал на 2019 година и ако биде постигнат договор, тогаш договорот ќе биде еден од најголемите во маркетинг индустријата.

Купувањето на Епсилон ќе и овозможи на француската медиумска група да ја зајакне својата позиција на американскиот пазар. Минатата година, компанијата објави 1,9 милијарди долари приход, а најголем дел од овие приходи доаѓаат од САД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365