Home » Во фокусот » Публицис и Њу Момент дел од Cannes Lions 2015

Публицис и Њу Момент дел од Cannes Lions 2015

Само две македонски маркетинг агенции, Публицис Скопје (ЗенитОптимедија) и Њу Момент Њу Идеас Компани пријавија свои проекти во натпреварувачкиот дел на најголемиот светски креативен фестивал.

Вкупно четири македонски проекти во 3 категории : Media Lions, Promo & Activation Lions и PR Lions ќе бидат дел од рекордните 40 133 кампањи пријавени во сите категории кои ќе се борат за престижното “лавче“, кое означува извонредност во креативниот комуникациски настап, односно највредната награда во маркетинг индустријата.

Cannes Lions ќе се оддржи од 21 до 27 Јуни во Кан, Франција.

Број на пријавени кампањи за 2015 по категории:
Branded Content & Entertainment Lions 1,394
Creative Data Lions 619
Creative Effectiveness Lions 160
Cyber Lions 3,738
Design Lions 2,409
Direct Lions 2,813
Film Lions 3,070
Film Craft Lions 2,205
Glass lion: The Lion for Change 166
Health & Wellness Lions 1,430
Innovation Lions 226
Media Lions 3,179
Mobile Lions 1,246
Outdoor Lions 5,037
Pharma Lions 432
PR Lions 1,969
Press lions 4,470
Product Design Lions 280
Promo & Activation Lions 3,196
Radio Lions 1,720
Titanium and Integrated Lions 374
ВКУПНО 40,133  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365