Home » Во фокусот » Српската ПР фела ги награди најдобрите комуникациски проекти

Српската ПР фела ги награди најдобрите комуникациски проекти

(РЕГИОН) – Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) синоќа го организираше годинешниот PRijem, на кој ги додели наградите за најдобрите комуникациски кампањи, проекти и иницијативи за 2015 година.

Оваа година за наградите беа пријавени вкупно 87 проекти, распоредени во 11 различни категории, од кои во финалето пласман остварија 33 проекти.

DSOJ nagradi 2016

Специјален гостин на вечерта беше Maxim Behar, претседателот на ICCO, Интернационалната мрежа на ПР здруженија чиј член од неодамна стана и Друштвото за односи со јавност на Србија.

Во категоријата ПР агенција на годината, победата ја однесоа “Represent Communications“ (подкатегорија големи ПР агениции) и SVA (подкатегорија мали и средни ПР агенции).

Признанија за најдобри комуникациски проекти освоија следниве агенции и компании:

  • Агенција Represent Communications , за проектите “Прослава на 10 години од аквизијата на Rosa вода“ во категоријата корпоративни комуникации, потоа награда во категоријата Кризни комуникации за проектот “Женска експедиција на Хималаите“ и во категоријата Општествено одговорни проекти за кампањата “Помагаме да имаат и оние кои немаат за Delhaize Србија.
  • Агенцијата New Moment PR, доби три награди: за проектот  “Dugme za pomoć” во категоријата Комуникација во непрофитен сектор, потоа за проектот “Žene u biznisu”, за компанијата Banca Intesa и за кампањата “Reci to čokoladom” за клиентот Soko Štark, во категоријата Brand PR.
  • Агенцијата SVA jдоби награда за проектот “Biram život”, создаден во соработка со  Агенцијата за безбедност на собраќајот, додека пак агенцијата Home Page  доби награда за проектот “My Serbia” за Туристичката организација на Србија.

Проектот #FantaSelfie на агенцијата Executive Group е награден  во категоријата Најдобро имплементирана меѓународна кампања.

 

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365