Home » Tag Archives: Алкалоид

Tag Archives: Алкалоид

Алкалоид со инвестиции во износ од 194 милиони денари и 55 нови вработувања

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – март 2019 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – март, продажбите достигнуваат 2.101.073.373 денари, што е за 14% повеќе во споредба со истиот период од минатата година. ... Read More »

Алкалоид е добитник на наградата „Кристално ѕвоно“ за најтранспарентна компанија

Фармацевтската компанија “Алкалоид” ја доби наградата „Кристално ѕвоно“ за најтранспарентно акционерско друштво котирано на Македонска берза АД Скопје за 2018 година. Наградата беше доделена во рамките на дваесеттата годишна конференција во организација на Македонска берза АД Скопје, која се одржа на 29-ти март 2019 година. Оваа награда го потврдува високото ... Read More »

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 10%, раст на консолидираната нето добивка од 7%, инвестиции во износ од 1,1 милијарди денари и 212 нови вработувања во периодот јануари – декември 2018-та

  „Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – декември 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – декември, продажбите достигнуваат 7.506.114.294 денари, што е за 8% повеќе во споредба со истиот период од минатата ... Read More »

Алкалоид со позитивни финансиски резултати за периодот јануари-септември 2018 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 12%, раст на консолидираната нето добивка од 6%, инвестиции во износ од 873,5 милиони денари и 144 нови вработувања во Република Македонија во периодот јануари – септември 2018-та „Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2018 година, покажуваат ... Read More »

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 8%, раст на консолидираната нето добивка од 4%, инвестиции во износ од 561,4 милиони денари и 105 нови вработувања во периодот јануари – јуни 2018-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – јуни, продажбите достигнуваат 3.647.869.385 денари, што е за 4% повеќе во споредба со истиот период од минатата година. ... Read More »

„Алкалоид“ со 357,3 милиони денари инвестиции и 51 ново вработување во првите три месеци од 2018-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – март 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – март, продажбите достигнуваат 1.845.629.963 денари, што е за 4% повеќе во споредба со истиот период од минатата година. ... Read More »

Алкалоид го одбележа почетокот на кампањата по повод 40 години Бекутан

Во присуство на претставници на медиумите, педијатри, фармацевти, технолози, дерматолози и останати блиски соработници, „Алкалоид” го одбележа почетокот на кампањата планирана по повод 40-годишиот јубилеј на еден од водечките брендови на компанијата, добро познатиот „Бекутан”. Приказната за „Бекутан“ започнува во далечната 1978 година, со само 5 производи наменети за нега ... Read More »

Алкалоид АД Скопје објавува оглас за вработување

Здравото човечко тело понекогаш буди повеќе од искрена восхит. За нас во АЛКАЛОИД, постојана инспирација и стремеж е да го заштитиме и да го сочуваме овој скапоцен подарок на природата. Веќе 8 децении со неуморна страст создаваме производи кои се синоним за врвен квалитет. Постојано инвестираме во нашиот сон за поздрав живот на секој поединец, затоа што ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365