Home » Tag Archives: анализа

Tag Archives: анализа

Досег до публиката на кампањите на ТВ и дигиталните канали

Додека огласувачите низ светот повикуваат на поголема транспарентност во рекламирањето, независните мерења на различните платформи обезбедуваат подлабоко разбирање на ефикасноста на кампањите Извор: Нилсен Во време кога брендовите се обидуваат поефикасно да се поврзат со корисниците, разбирањето на влијанието на кампањите на широк спектар на канали, од телевизијата до дигиталните ... Read More »

Marketing Fact Pack 2019

AdAge неодамна ја објави најновата анализа на глобалниот и американскиот пазар на огласување под наслов “Marketing Fact Pack 2019”. Анализата покажа дека Group M (WPP), Magna (Interpublic) и Zenith (Publicis), на пазарот во САД, во просек, ќе ја зголемат потрошувачката за огласување оваа година за 2,5%, што е помалку отколку ... Read More »

Анализа на социјалните медиуми за време на Светското фудбалско првенство

15 јули 2018 година засекогаш ќе бидат запаметен од страна на Французите. Репрезентацијата на Франција (Les Bleus) е новиот светски фудбалски шампион и ја победи репрезентацијата на Хрватска во едно од највозбудливите финалиња во историјата на Светското фудбалско првенство. Со оглед на тоа што саботата се славеше Денот на независноста ... Read More »

Медиските агенции очекуваат пораст на вложувањата во ТВ во 2018 година

WARC го издаде својот прв извештај Global Ad Trends Report, со фокус на ТВ WARC, меѓународна организација посветена на огласувањето и медиа ефективноста, го објави својот прв глобален извештај за трендовите во огласувањето, Global Ad Trends Report, кој ги сумира најновите сознанија и докажани мислења од светската огласувачка индустрија. Првиот ... Read More »

Coca-Cola и Pepsi губат млади фанови според податоците од најновото истражување на Connexity 

“Битката” помеѓу Coca-Cola и  Pepsi штотуку ги доведе двата големи бренда на заедничко рамниште. Фановите на двата брренда се сосема различни во однос на образование и политичка насоченост, но двата бренда имаат поголем дел постари фанови во согласност со податоците од најновото истражување на е-комерц и провајдерот за потрошувачка аналитика Connexity. ... Read More »

Новата аналитичка алатка за Facebook Messenger Bots може да направи промени во маркетингот

Социјалната мрежа анализата на пораките започна да ја гледа од нова перспектива- аналитичка која веќе започнаа да ја користат агенциите. Секој дигитален огласувач знае дека и најдобите алатки на светот имаат потреба од дополнителна анализа. Една од новостите која може да се каже дека израдува доста агенции е таа дека Facebook ... Read More »

Како македонските брендови котираат на социјалните мрежи според бројот на следбеници

За да очекувате активност на вашите профили на социјалните мрежи, пред да размислувате за трошење на вашиот буџет за реклами и на спонзорирање на содржините на страницата (content marketing) потребно е да имате добра структура на базата на следбеници и најпрво својот буџет да го насочите кон градење на целна ... Read More »

Истражување: Жените доминираат во македонските реклами

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ја објави својата најнова анализа која се осврнува на родовите прашања и начинот на прикажување на мажите и жените во рекламите на националните телевизиски сервиси. Анализирани се вкупно 33 реклами пораки и тоа: Калгон, Силан, Кока-кола (Сподели бакнеж), Ленор, Дискрет влошки, Неотел, Трансмет, Фери (Семејството Петрови), ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365