Home » Tag Archives: балкан

Tag Archives: балкан

Потпишан договор за регионална соработка помеѓу здруженијата за пазарно комуницирање

Професионалните здруженија за пазарно комуницирање од регионот потпишано писмо за намера чија цел е заедничко делување за подигнување на нивото на професионалните стандарди и квалитетот на пазарните услови во кои работат нивните членки, втемелено врз добрата пракса и во согласност со највисоките меѓународни стандарди. Здруженија, агенции, огласувачи и други професионални ... Read More »

JWT во Адриатик регионот ќе креира афилијација со мрежата Греј

Агенцијата JWT Европа објави дека прави релокација (пренос) на својата афилијација за Адриатик регионот на агенцијата Греј, што истовремено значи и завршување на долгорочната и успешна соработка со Studio Marketing. Овој потез е  преземен со цел клиентите на JWT да добијат широк пристап до ресурсите на WPP преку агенцијата Греј, што ... Read More »

Интервју со Давор Брукета: “BalCannes е шанса која маркетинг агенциите од Македонија не смеат да ја испуштат“

Денеска како гостин на Маркетинг365 порталот го имаме Давор Брукета, еден од организаторите на BalCannes и уметнички директор на рекламната агенција Bruketa & Žinić OM. Повеќе за развојот на самиот настан, значењето кое го има за маркетинг агенциите и огласувачите од Македонија и регионот, како и за кретериумите за учество ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365