Home » Tag Archives: вештачка интелигенција

Tag Archives: вештачка интелигенција

Лансирана првата алатка против измамите на инфлуенсерите

Експертите проценуваат дека индустријата на маркетинг со инфлуенсери до 2020 година може да достигне вредност меѓу пет и десет милијарди долари, но истражувањата покажуваат дека дури 24% од инфлуенсерите манипулираат со резултатите од кампањите, нанесувајќи им големи загуби на компаниите. Всушност, некои инфлуенсери кои наплатуваат еден пост и до илјада ... Read More »

Ако вештачката интелигенција нема род, зошто тогаш звучи како да има?

Технологијата ветува иднина која не е врзана за ограничувањата на биолошкото ткиво. Комуникацијата оди подалеку и побрзо отколку нозете што можат да трчаат, податоците испратени сателитски во вселената ќе живеат подолго од нивните творци. Уредите кои реагираат на нашите гласови ги прават рацете непотребни. Но, дигиталните асистенти сепак ненамерно ги ... Read More »

На Денови на комуникации доаѓа Yifei Chai, стручњак за вештачка интелигенција

Yifei Chai, архитект за иновации, ги советува Disney, Adidas и 20th Century Fox како иновативен начин да ги поттикнат човековите емоции во дигиталниот свет “Предавачот Yifei Chai, да можеме, би го најавиле и два пати”, вели директорот на програмата на фестивалот Денови на комуникации,  Дуња Ивана Балон. Тој на овогодинешниот ... Read More »

Творците на вештачката интелигенција веруваат дека нивната технологија е премногу опасна за користење

Измамнички текстови, лажни вести, па дури и цела серија на лажни рецензии на производи кои може да бидат генерирани во само неколку минути може сериозно да го поткопаат не само во светот на бизнисот, туку и општеството во целина Системот на вештачка интелигенција кој е обучен да го имитира природниот ... Read More »

Дали роботите може да се заљубат? Оваа кампања се обиде да потврди

Брендот паста за заби Closeup, во сопственост на Unilever, си постави за цел да истражи дали два ботови со вештачка интелигенција, доколку им се даде доволно време, може да се заљубат. Како дел од кампањата, дело на агенцијата MullenLowe од Сингапур, биле развиени два ботови со вештачка интелигенција на две ... Read More »

Салвадор Дали „вратен“ од мртвите со помош на вештачка интелигенција

Соодветно на неговиот стил, господарот на надреализмот Салвадор Дали се „врати“ од мртвите за да ја одбележи 30-годишнината од својата смрт во новата кампања „Дали живее“ (Dali Lives). Со употребата на вештачка интелигенција, музејот „Дали“ од Флорида и агенцијата Goodby, Silverstein & Partners (GSP) создадоа инсталација преку која самиот легендарен ... Read More »

Погледнете ја првата реклама чие сценарио е напишано од вештачка интелигенција

Агенцијата The & Partnership Лондон и Lexus лансираа кампања за новиот модел Lexus ES, под назив “Driven By Intuition“. На прв поглед, рекламата изгледа како многу други во автомобилската индустрија. Впечатлив крупен план на некои детали на автомобилот, пуст пат на карпата покрај морето, импресивна технолошка сценографија во комбинација со ... Read More »

Портрет направен од вештачка интелигенција продаден на аукција за речиси половина милион долари

За споредба, едно дело на Пикасо е продадено за отприлика иста цена Слика создадена од вештачка интелигенција е продадена за речиси половина милион долари минатата недела на аукција во аукциската куќа Кристи. Портретот наслов ” Edmond de Belamy, from La Famille de Belamy ” е продаден за 432.500 долари, иако ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365