Home » Tag Archives: е трговија

Tag Archives: е трговија

Прва конференција за е-трговија во Македонија: е-Иднина за е-Македонија

На 26 октомври 2018 г., во Скопје ќе биде организирана првата конференција за е-трговија во Македонија, а веќе од првата недела на септември ќе бидат пуштени картите во продажба, и тоа по специјална „early bird“ цена. Под темата „e-Трговија: е-Иднина за е-Македонија!”, овој еднодневен настан на едно место ќе ги ... Read More »

Анализа на WARC: Што научивме за креативната ефективност од овогодинешното издание на Cannes Lions?

WARC, глобалниот авторитет за адвертајзинг и медиумска ефективност, ги објави резултатите од својата анализа на 169 кампањи кои беа дел од категоријата „Креативна ефективност“ на овогодинешното издание на фестивалот Cannes Lions. Извештајот анализира фактори како медиумско лидерство, медиа микс, креативна стратегија и метрика за пријавените кампањи и победниците во категоријата ... Read More »

ЕУ: Секоја шеста компанија продава преку Интернет

Во ЕУ, 16% од компаниите со најмалку десет вработени во 2016 година добиле нарачки преку веб-сајт или апликација, било од поединци, било од други компании. Речиси сите овие компании продаваат во својата земја, нешто помалку од половина во ЕУ, а нешто повеќе од една четвртина и надвор од ЕУ. Уделот ... Read More »

Македонците потрошиле 63 милиони евра за онлајн купувањa од јануари до септември 2016 година

Раст на вредноста на остварени трансакции преку персонален комјутер, но само 19,3% од 72% интернет корисници нарачале/купиле стоки или услуги на интернет во 2015 година – покажува анализата  за состојбата на е-трговијата во Македонија на Д-р Нина Ангеловска, основач на сервисот за групно купување и лидер во е-трговијата во Македонија – Grouper.mk. Пазарот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365