Home » Tag Archives: кина

Tag Archives: кина

Вечерното трчање на една девојка се претвара во возбудлива авантура во новата реклама на Nike

Агенцијата Wieden+Kennedy Шангај сака да го промовира трчањето како возбудлива авантура со нова кампања во Кина Во минатото, Nike се соочи со големи предизвици во промоција на трчањето во Кина, каде што мораше да се бори со пред се` со смогот, но и негативните перцепции на спортот како казна. Но, ... Read More »

Овие симпатични и уметнички QR кодови ги водат туристите на тура низ Хонг Конг

Ловот на храмови, галерии и улична храна во Кина е потпомогнат од поинакви QR кодови од оние на кои сме навикнати Hong Kong Central е најпознат бизнис кварт во Хонг Конг, но Туристичката заедница на Хонг Конг се обидува луѓето да се заинтересираат за него како место за разгледување и ... Read More »

Durex со својот “нема ништо интересно“ маркетинг ја разбранува Кина

Durex е еден од најхрабрите и “најбезобразни“ брендови кои се огласуваат во Кина. Во потполност се фокусирани на социјалните и дигиталните медиуми, со смешни вирални пораки кои се покажаа како хит меѓу младата популација. Во тој стил е и последната кампања на Durex кој навистина предизвика не само локално туку ... Read More »

Кина забрани рекламирање на луксузни производи

Како што неколку светски медиуми пренесуваат, од пред неколку дена на кинеските радио и телевизиски станици им е забрането рекламирање на скапи подароци како што се часовници, ретки марки и златници – како дел од акцијата на владата во Пекинг со цел да се спречи расипништво и корупција. Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365